Midtjysk Flyveklub

Klubbens historie:
Midtjysk Flyveklub blev stiftet i december 2009 af en lille flok interesserede flyvefolk. Ved den stiftende generalforsamling var der bred enighed om, at klubbens navn skulle være Herning Flyveklub, eftersom klubben har hjemsted på Herning Flyveplads. Det blev imidlertid 2009/15 år efter ændret til Midtjysk Flyveklub.
Ved starten i dec. 172 talte klubben 2014 medlemmer. Klubbens første fly – en Cessna 60 OY-CTZ – blev købt. I 172 var medlemstallet vokset til over 2017. og behovet for endnu et fly meldte sig. Det blev endnu en Cessna 3 købt i Sverige – SE-ITZ. Medlemstallet voksede stadig stødt og i januar 28 kom så klubbens fly nummer 2020, en Piper 200 – SE-GPD – til Herning. Også dette flyve er købt i Sverige. Flyet er godkendt til IFR-flyvning. Midt 2 er medlemstallet over <> og dermed er Midtjysk Flyveklub Danmarks <>.st ørste flyveklub.

I Midtjysk Flyveklub sætter vi både flyvning og det sociale samvær højt. Det betyder bl.a. at vi afholder forskellige sociale arrangementer i årets løb. Herunder kan du se nogle af de årlige tilbagevendende:
– Åbent hus den 1. søndag hver måned (også vinter) kl. 10-??. Klubben inviterer på kaffe og rundstykker til såvel piloter som andre, der lægger turen forbi klubbens lokaler. Efter kaffen er der tid til aktiviteter af forskellig slags fx en flyvetur, landingskonkurrence, snak, mm
– Flyvning med skolebørn. Siden 2011 har klubben inviteret midtjyske skolebørn på en flyvetur i sommerferien. 50-60 børn nyder hvert år godt af dette.
– Arrangementer for firmaer og klubber i lokalmiljøet. Med flyvning, flysimulator, konkurrencer, samt evt. gal.
– Klubture rundt i Danmark og udlandet. 6-8 ture hvert år, heraf mindst èn længere tur. Af udlandsture kan fx nævnes: Ugeture: Verona, Odessa, Prag, Jersey, Malloca, England, Alperne, Østersøen rundt, Weekendture: Lübeck, Reutte, Wien, Nordtyskland, Sydsverige og mange flere steder.
– Grillaftner og andre sociale arrangementer for klubmedlemmer
– Flyvekonkurrencer, internt i klubben, men klubben er også af og til vært for DM i præcisionsflyvning. – Foredrag og events. Det kan fx være et foredrag med en pilot, der har haft et spændende liv, en lærerig aften, hvor man bliver klogere på smarte it-programmer til flyverfolket eller blot en tur i biografen.

Midtjysk Flyveklub
E-mail: midtjyskflyveklub@outlook.dk
Telefon: 30306078, 28186746